Reparatie

Richten

Inspectie

Onze services

Inspectie en advies

Bij schade aan nokkenassen zijn wij in staat om door middel van een inspectie een oordeel te geven of het haalbaar en rendabel is om een reparatie uit te voeren. Wij geven een deskundig en onafhankelijk advies en houden daarbij onder ander rekening met; de aard van de schade, de benodigde technieken, de beschikbaarheid van reserve onderdelen, de kosten en de levertijd.

Wij kunnen de volgende inspecties uitvoeren:

Voorslijpen

Het voorslijpen heeft als doel om de metaal restanten en of andere verontreinigingen welke zich nog in de nokkenas bevinden te verwijderen. En schone basis is zeer belangrijk voor een gedegen hechting van de las.

Lassen en richten

In eigen huis zijn speciale laselektroden ontwikkeld, waarmee de beschadigde nokken worden opgelast en hardheden bereikt kunnen worden tot 65HRC Rockwell. Hierna wordt de opgelaste nokkenas gericht binnen de gestelde toleranties.

Slijpen

De nokkenas worden volgens fabrieksspecificatie herslepen.

Restauratie

Door onze ruime ervaring met nokkenassen zijn wij specialisten op het gebied van oude of niet meer nieuw te leveren nokkenassen van oldtimers op elk merk. Of het nu gaat om nokkenassen voor auto's, motoren, vliegtuigen of tractoren.​

Waarom Inducam